Opruimfrustraties

We hebben het opruimvirus te pakken en goed ook! Je zag ons in deze video de keukenkastjes aanpakken, hier hoe ik (Natasja) toch terug moest komen op mijn ‘zoveel kleren heb ik echt niet’-uitspraak en afgelopen weekend hebben we de buffetkast bijna overbodig gemaakt. En ook tijdens het schoonmaken proberen we al zoveel mogelijk spullen uit te zoeken, op te ruimen en weg te doen.

Opruimen is fijn! Opruimen werkt verslavend! Vol enthousiasme proberen we zoveel mogelijk aan te pakken, want dat het nu al met minder kan, is wel duidelijk. En hoe meer we ontspullen, hoe meer we zien dat óók weg kan. Er lijkt geen einde aan te komen: staan we trots te kijken naar een bijna leeg keukenkastje, blijkt een andere la ook uit te puilen. Eigenlijk willen we zo snel mogelijk van alle overbodige spullen af. Maar zo eenvoudig is dat helaas niet…

Leeg huis
Zo kan het nog wel een tijdje duren voordat we daadwerkelijk in ons tiny house wonen. En in de tussentijd willen we niet in een bijna leeg huis zitten. Veel meubels en andere grote objecten zullen dus pas op het laatste moment de deur uit gaan. Ogenschijnlijk verandert er in huis dus nog niet zoveel. Het meeste opruimwerk is alleen zichtbaar achter kastdeuren en in lades. Er gaan veel spullen weg die we al niet echt zagen, maar daardoor zien we ook niet meteen resultaat.

Een deel van de spullen brengen we naar de kringloopwinkel. Toen ik (Natasja) daar afgelopen zaterdag zes boodschappentassen vol spullen kwam brengen, werd ik heel enthousiast onthaald. Ik bracht ze per drie op de fiets weg en bij mijn tweede bezoekje werd me blij verteld dat de pannenset al verkocht was. Het voelt goed dat onze spullen andere mensen blij maken, maar we willen niet alles gratis doneren aan de kringloopwinkel. Een tiny house laten bouwen is helaas niet gratis, dus we kunnen elke cent goed gebruiken.

Marktplaats: grmbl! 
Spullen die nog waarde hebben, zetten we daarom op onze eigen Marktplaats/weggeefhoek-pagina en op Marktplaats. Wij zijn niet de eersten en vast ook niet de laatsten die ontdekken hoeveel tijd en moeite het kan kosten om iets te verkopen via Marktplaats. Zo proberen we al twee weken van een halterset (don’t ask…) af te komen. Inmiddels hebben we de advertentie al voor de derde keer opnieuw moeten plaatsen, omdat mensen na een bod of berichtje gewoon niet meer reageerden en de advertentie in de tussentijd alleen nog ergens in de diepste krochten van Marktplaats te vinden was. Aaargh! We blijven stug volhouden, want die halterset moet en zal verkocht worden, maar echt zen worden we er niet van.

Via onze eigen Marktplaats-pagina vinden spullen ook hun weg naar familie en vrienden. Erg fijn, want die wonen vaak dichtbij en/of zien we regelmatig, dus de kans dat we het ding dan daadwerkelijk kwijtraken is aanzienlijk groter. In huis ontstaan er hierdoor wel verschillende ‘hoekjes’ met spullen die een andere bestemming hebben: een plank met boeken die op Bol.com staan, stapeltjes en tasjes spullen voor zusjes en vriendinnen en een doos met spullen voor de kringloop. Een groot deel van dat wat opgeruimd is, staat dus nog steeds lekker in de weg. Gelukkig hebben we daar nu nog wel de ruimte voor én hoeft het niet morgen de deur uit te zijn. Maar we verheugen ons al op het steeds leger en vooral rustiger worden van ons huis…

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s